Idag passade jag på att göra något gott och enkelt till mina kära kollegor.
De är bakade med laktosfri mjölk och laktosfritt smör.
Äpplemuffins
Muffinssmet:
100 g smör ( laktosfritt )
2 dl mjölk ( laktosfri )
1-2 msk citronsaft
2 ägg
( går att hoppa över ägg om man har någon som inte tål ägg )
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2-3 tsk bakbulver
En nypa salt
Äpplefyllning:
3,5 st svenska höstäpplen
( beroende på hur stora de är, de jag använde mig av var ganska små )
1 tsk kanel
1-2 tsk vaniljsocker
Lite valnötter att lägga ovanpå.
Sätt ugnen på 175°.
Smält smör och tillsätt mjölk och citronsaft.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Rör ner den ljumna vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd sedan ner i smeten.
Placera ut muffinsformar på en plåt ( gärna på en muffinsplåt om du har ) och fyll formarna till 2/3 med smet.
Skala äpplerna och dela till mindre bitar.
Mosa sedan äpplerna till en mer mosig konsistens, men samtidigt ska det vara små bitar kvar.
Sedan rör du i kanelen och vaniljsockret.
Klicka sedan ut ungefär en tsk stora klickar av äpplefyllningen ovanpå muffinssmeten.
Till sist på med valnötterna och strö lite kanel över muffinsen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Blir ca 15-16 muffins.
Hoppas det skall smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar