12 sep. 2012

Kära kollegor

Idag passade jag på att göra något gott och enkelt till mina kära kollegor.
De är bakade med laktosfri mjölk och laktosfritt smör.

Äpplemuffins

Muffinssmet:
100 g smör ( laktosfritt )
2 dl mjölk ( laktosfri )
1-2 msk citronsaft
2 ägg 
( går att hoppa över ägg om man har någon som inte tål ägg )
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2-3 tsk bakbulver
En nypa salt

Äpplefyllning:
3,5 st svenska höstäpplen
 ( beroende på hur stora de är, de jag använde mig av var ganska små )
1 tsk kanel
1-2 tsk vaniljsocker

Lite valnötter att lägga ovanpå.

Sätt ugnen på 175°.
Smält smör och tillsätt mjölk och citronsaft.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Rör ner den ljumna vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd sedan ner i smeten.
Placera ut muffinsformar på en plåt (  gärna på en muffinsplåt om du har ) och fyll formarna till 2/3 med smet.

Skala äpplerna och dela till mindre bitar.
Lägg äppelbitarna i en bunke eller gryta, mosa sedan äpplerna med en potatisstöt.

Mosa sedan äpplerna till en mer mosig konsistens, men samtidigt ska det vara små bitar kvar. 
Sedan rör du i kanelen och vaniljsockret.

Klicka sedan ut ungefär en tsk stora klickar av äpplefyllningen ovanpå muffinssmeten.
Till sist på med valnötterna och strö lite kanel över muffinsen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Blir ca 15-16 muffins.


Hoppas det skall smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar