14 sep. 2012

5 år

Idag firar jag och min sambo 5 år tillsammans och det ska såklart firas med bakning!
Idag blev det invigning av mina hjärt-formar till vaniljhjärtan. 
Så ni förstår säkert vad det är jag gjort.

Degen:
100 g smör
1/4 socker
1 ägg
4-5 dl vetemjöl
Någon tsk florsocker

Blanda ihop rumsvarmt smör, socker och mjöl.
Innan du fått ihop smeten till en hel deg så i med ägget.
Låt stå i kylen ca 45 min.
Bryt sedan degen i mindre bitar och tryck i formarna, spara lite deg så du kan ha till lock.
Sedan klickar du ut vaniljkrämen ( antingen köpt eller hemmagjord, jag gjorde min egen och recept kommer nedan ) i formarna.
Sedan tar du lagom stora bitar med deg och platta ut och lägger över som lock.
Sätt formarna på en plåt och grädda på 200° i mitten av ugnen i ca 12 min.
Låt svalna innan du pudra på florsocker.
Blir 6 stycken med detta recept så vill du göra fler så dubblar du bara mängden på ingredienserna.


Vaniljkräm:
En halv vaniljstång
1, 1/2 dl mjölk
1 äggulor
1 msk socker
1, 1/2 msk potatismjöl eller maizena
1 msk smör

Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg i en kastrull.
Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand.
Låt blandningen sjuda, ( den får inte koka! ) samtidigt som du vispar, vispa tills krämen tjocknar.
Låt svalna i kallt vattenbad.
Vaniljkrämen

Förlåt att jag missade att ta bild innan jag la ihop hjärtanen.


Blir nog fint detta.

3 kommentarer:

  1. Dessa ser ju jätte goda ut Louise! :)

    SvaraRadera
  2. De var jättegoda:) Inte allför söta och det kan vara gott ibland:) Testa dem vettja, inte alls svåra att göra. krukset är förstås att få tag i formarna:P

    SvaraRadera
  3. Dessa var smasken för en sötsugen.

    SvaraRadera