I onsdags gjorde jag glass efter det att faster åkt hem.
Chokladglass och rabarberglass.
Chokladglass:
2 1/2 dl grädde ( 40% )
3 msk florsocker
ca 75 g mörk choklad ( 70% )
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält hälften av chokladen i vattenbad och hacka resten grovt.
Vispa grädden, tänk på att inte vispa grädden för länge. Den ska fortfarande vara ganska rinnande. Du ska alltså inte kunna klicka ut grädden. Vispar du för mycket blir glassen lätt smulig. Så vispa hellre lite för lite än för mycket.
Häll sedan i florsocker, vaniljsocker och kakao.
Häll därefter i den smälta chokladen och den hackade chokladen och rör runt tills allt blandat sig.
Häll över i en plastburk med lock och ställ i frysen i ca 5 h.
Ta ut i god tid innan servering så den hinner mjukna lite.
Inte så lätt att se hur mycket grädden är vispad här kanske.
Men en liten uppfattning kanske ni får.
Grädde, florsocker, vaniljsocker, kakao och den smälta chokladen.
Grädde, florsocker, vaniljsocker, kakao och den smälta chokladen.
'
Den grovt hackade chokladen.
Ner med den grovt hackade chokladen i gräddblandningen.
Lägg den i en plastburk och in i frysen.
Rabarberglassen:
2 1/2 dl grädde ( 40% )
1 dl florsocker
2 dl rabarber
1/2 tsk vaniljsocker
Mixa rabarberna t.ex. med en stavmixer.
Vispa grädden, även här ska grädden vara lite rinnig.
Blanda i florsocker, vaniljsocker och de mixade rabarberna.
Häll i en plastburk med lock och in i frysen i ca 5 h.
Ta ut i god tid innan servering.
Den lösa grädden.
De mixade rabarberna.
Grädde, florsocker, vaniljsocker och rabarber.
In i frysen i 5 h.
Pappas favorit, toppa med lite grädde :)
Buon Appetito gott folk!
Du är ju bäst........ av mina flickor.
SvaraRaderaEn beundrare
Tack pappa!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera