23 sep. 2012

Gräddkola & Polkagriskakor

I fredags var vi hos min kära svägerska ( bror var på hockey )
Hon bjöd på kycklingtacos och det var underbart gott.
Hon undrade om jag ville stå för efterrätten, självklart ville jag det. Så det blev två andra varianter av dumlekakor.

Till degen:
200g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
Mörk choklad ( 70% ) som du smälter
Malaco gräddkola ( liten påse )
Krossade polkargrisar


Låt smöret bli rumsvarmt.
Blanda sedan smör, mjöl, socker och bakpulver till en deg.
Låt degen stå svalt ca 15 min innan du delar den och rullar till små bollar som du sedan lägger i folieformar, sätt formarna på en plåt.
Sätt ugnen på 200°
Tryck sedan ner bollarna lite så de blir en grop i varje boll som du kan fylla med smält choklad.

Den runda bollen som du sedan trycker ner lite lätt för att kunna fylla med choklad.

Kakorna fyllda med choklad.

Toppa sedan varje kaka med gräddkola eller krossade polkagrisar. 

Nu är de klara att sättas in i ugnen.


Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Gott, gott!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar