1 okt. 2012

Bananpaj

I lördags var jag och min sambo iväg hos ett kompispar och spelade spel och tittade på film.
Hon stod för maten som var lasange, mycket god. Och jag gjorde efterrätten. Jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på eftersom hon är allergisk mot massa saker bland annat nötter och frukt, nästan all frukt. Men hon tål banan som är tillagad. Där av fick det bli en bananpaj.

Bananpaj

150 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienserna och tryck ut i en pajform. ( Behöver ej förgräddas )

2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 hel banan
1 ägg

Blanda creme fraiche, socker och vaniljsocker. Därefter mosar du bananen och blandar i. Blanda till sist i ägget.

Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 15-20 min.

Riktigt god och mild paj.

Förlåt för dålig bild. Hade bara mobilen på mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar