Idag kliade det i mina fingrar, som jag har längtat efter att få baka igen. Det har gått över en vecka sedan jag bakade någonting sist.
Så idag tänkte jag att jag skulle göra en ny variant av kolasnittar. Det fick bli banansnittar.
Banansnittar
3/4 strösocker
100 g smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 mosad banan
5 msk hackade sötmandlar
Glasyr
4 msk florsocker
1-2 tsk vatten
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda smör och socker. Rör i ägget.
Blanda i mjöl och bikarbonaten i smeten och rör ihop till en deg.
Rulla ut degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till längderna och gör en skåra i mitten.
Fyll skåran med den mosade bananen och strö över de hackade sötmandlarna.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 min.
Blanda florsocker och vatten. Ringla sedan det över längderna.
Låt svalna och skär dem sedan i bitar på snedden.
Här ser ni skåran i mitten. Jag använde mig av skaftet på en tesked och tryckte som två längder mitt i längderna.
Den mosade bananen.
Här har jag lagt den mosade bananen i de skåror som jag gjort mitt i längderna.
Hackade sötmandlar.
In i ugnen i 15 min i 175°C.
Ringla sedan över florsockersmeten över längderna när du tagit ut dem ur ugnen.
Klara att serveras!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar