4 okt. 2012

Plommonkompott

Igår kväll gjorde jag en egengjord plommonkompott. Som du kan ha till mat. Men den går även använda som en marmelad på smörgåsen.

Plommonkompott

3 st plommon ( ungefär samma stolek som ett svenskt höstäpple )
1 dl vatten
1 msk maizena eller potatismjöl
ev 1/2 vaniljstång

Börja med att skala och dela plommonen. Lägg i en kastrull.
Häll sedan på vatten. Låt koka upp, rör om då och då.
Låt plommonen nästan koka sönder. Det får gärna vara lite bitar kvar.
Blanda maizena med ca 4 msk vatten så det löser upp sig i vattnet innan du häller i det i plommonen.
Om du vill ha vanilj i så dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och sedan ner i plommonen.

Skalade och delade plommon.

Ungefär såhär ska plommonen vara när du häller i maizena.

Häll upp i en glasburk med lock. Ställ in i kylen.

Såhär ser den ut när den stått i kylen över natten.

Här har jag tagit kompotten på mina bullar som jag även bakade idag. ( Nästa inlägg )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar