Igår kväll gjorde jag en egengjord plommonkompott. Som du kan ha till mat. Men den går även använda som en marmelad på smörgåsen.
Plommonkompott
3 st plommon ( ungefär samma stolek som ett svenskt höstäpple )
1 dl vatten
1 msk maizena eller potatismjöl
ev 1/2 vaniljstång
Börja med att skala och dela plommonen. Lägg i en kastrull.
Häll sedan på vatten. Låt koka upp, rör om då och då.
Låt plommonen nästan koka sönder. Det får gärna vara lite bitar kvar.
Blanda maizena med ca 4 msk vatten så det löser upp sig i vattnet innan du häller i det i plommonen.
Om du vill ha vanilj i så dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och sedan ner i plommonen.
Skalade och delade plommon.
Ungefär såhär ska plommonen vara när du häller i maizena.
Häll upp i en glasburk med lock. Ställ in i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar