8 okt. 2012

Olivscones

Igår gjorde jag scones igen. ( Lite tjatigt men jag har kommit in i någon sconesperiod nu tro jag. )
Igår var det i alla fall lite annat i än bara vetemjöl, bakpulver, smör och yoghurt i mina scones.
Det åkte i lite oliver och basilika och ovanpå var det lufttorkad skinka, tomater och parmesanost.

Scones

4 dl vetemjöl
50 g smör
2 tsk bakpulver
2 dl yoghurt

( mitt grundrecept på scones )


4-5 svarta kärnfria oliver
2 msk basilika

Blanda vetemjöl och bakpulver. Finfördela ner smöret.
Häll i yoghurten och blanda sedan ner dina delade oliver och basilikan.

Pålägg

4 skivor lufttorkad skinka
2 körsbärstomater
ca 1/2 dl parmesanost


Lägg på skinkan och de delade tomaterna och sedan på med osten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 °C.


Färdiggräddade. 

( Det är bara så gott med oliver, förstår inte varför det tagit så många år för mig att börja gilla det. )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar