21 dec. 2012

Korintkakor

För någon dag sedan gjorde jag korintkakor. Använde mig dock av russin i stället. De smakar ändå likadant skillnaden är nog mest att de är olika stora. 

Korintkakor

200 g  rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1-2 dl korinter ( russin i mitt fall )
4,5 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en deg.
Ta en bit av degen ( så stor du vill att kakan ska bli ). Forma till en rund boll och lägg sedan på en bakplåtsklädd plåt.
När du rullat hela degen till små bollar tar du en gaffel och trycker ner dina kakor så de blir lite platta.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 min. Kanterna ska få en lite gyllene färg.

Jag hackade russinen lite så de inte skulle bli så stora.

Tryck ner bollarna med en gaffel så de ser ut såhär.

Gilla mina burkar. Blir så fint att fylla dem med kakor.

Korintkakor är ett måste till julen för min del. Jag gör dem aldrig mer än till just julen. Så korintkakor har blivit en riktig julkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar