I söndags var det första advent och vi fick snö :) Nu börjar allt det mysiga, tiden innan jul är den bästa. När det väl är jul går allt så fort. Men nu såhär innan jul så hittar man på så mysiga saker ihop med nära och kära.
Till första adventsfrukost eller lunch blev det snarare när vi inte åt för ens kl 12 så gjorde jag gröt och scones med saffran i. Blir nästan som att äta en lussebulle:)
Risgrynsgröt/Tomtegröt
2 dl rundkorniga risgryn
5 dl vatten
2 msk smör
7 dl gammaldags mjölk
1/2 dl vispgrädde
1 kanelstång
Blanda ris, vatten och smör i en stor rostfri kastrull.
Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 10 min.
Häll sedan i mjölken, vispgrädden och lägg i kanelstången. Rör om väl.
Låt koka upp igen och koka sedan på svag värme.
Rör om då och då i ca 30-40 min.
Blir ca 3 stora portioner om man ska äta sig mätt på gröten till frukost/lunch. Äter man det mer som en dessert efter all julmat så räcker det till ca 6 personer.
Dags att hälla i mjölken och grädden i gröten.
( Tänk på att för att få gröten krämig och god så behövs gammaldags mjölk )
Soliga och fina saffransscones.
Så gott att ha lite grädde i. Blir extra krämigt och gott då :)
eller vad tror du far??
Det var lite svårt att hitta ett pålägg som passade till sconesen.
Bara smör var godast eller bara äta dem som de är.
Vi hörs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar