Idag har jag gjort Chokladtryffel och Chokladmandeltoppar med russin.
Chokladtryffel
100 g mörk choklad
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
ev 2-3 msk Baileys
eller 1-2 tsk vaniljsocker
Koka upp grädden och bryt sedan ner chokladen i grädden och i med kakaon.
Därefter häller du i Baileysen, beroende på vad du vill ha för smak på din tryffel. Vaniljsocker fungerar lika bra men ta då i stället 1-2 teskedar och inte matskedar.
Häll sedan upp smeten i en bakplåtsklädd form och låt stelna. Ställ smeten gärna svalt.
Dra av grädden från den värma plattan när du bryter ner chokladen i grädden.
Grädde, choklad, kakao och Baileys.
Smeten har stelnat, dela i bitar och rulla till små bollar.
Rulla sedan i kakao.
Chokladtryfflarna är klara.
Blir 20 st tryfflar.
Chokladmandeltoppar med russin
1 dl grädde
100 g mörk choklad
2-3 msk kakao
1 dl russin
1 dl sötmandel
1-2 tsk kanel
ev 2-3 msk vit glögg
Koka upp grädden.
Bryt ner chokladen och tillsätt kakaon. Om du vill ha dina chokladmandeltoppar lite mer juliga kan du ha i lite kanel och glögg.
Blanda sedan i russinen och hackad sötmandel ( stora bitar )
Klicka sedan upp små "högar" på en tallrik. Låt stelna i kylen.
Gott, gott!
Förvara chokladtryfflarna och chokladmandeltopparna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar