29 dec. 2012

Kokosgodis

Igår gjorde jag kokosgodis som jag tänkte jag kunde ha med mig på nyår. 
Vad ska ni göra på nyårsafton förresten? Vi ska vara kvar här i stan och fira med ett kompispar.
 Äta och dricka gott och bara umgås och ha det bra :)

Kokosgodis

50 g smör
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor ( 1 påse )

+ 100-150 g ljus eller mörk choklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull.
Koka smeten tills den tjocknat. Häll sedan i kokosen.
Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form. Ställ i kylen någon timme, kokossmeten ska bli ungefär som en kaka när den är klar.
Dela sedan "kokoskakan" i bitar. Antingen i fyrkanter eller gör du som jag och delar den i pinnar.
Smält chokladen i vattenbad eller micron. 
Doppa sedan kokosbitarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i kylen eller varför inte ute om det är minusgrader :)
Förvara i en burk med lock i kylen.

Allt utom kokosen i en kastrull.

Kokossmeten uttryckt i en form med bakplåtspapper.

Mitt kokosgodis till nyår.

Nu tänkte jag göra en annan sorts godis. Rocky road, ett gott godis för den som gillar choklad, nötter och kola ihop :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar