12 dec. 2012

Griljerad julskinka

Igår griljerade jag julskinkan. Har dock inte kokt skinkan själv, har aldrig gjort det nämligen så jag vågade inte riktigt ge mig på det ännu. Så här kommer ett tips på griljering till din julskinka.

Äppelgriljerad julskinka

1 helt äpple
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
ströbröd

Sätt ugnen på 225°C.
Skala äpplet och mixa det i en mixer. Tillsätt sedan olja, vinäger, vatten och salt.
Häll det över skinkan och bred ut äppelsmeten över hela skinkan.
Strö till sist på ströbrödet.
In med skinkan i 225°C i ca 15 min. Eller tills skinkan fått fin färg. 
Låt skinkan bli kall innan servering.

Äppelmoset tillsätt övriga ingredienser och häll det sedan på skinkan.

Äppleblandningen på skinkan nu ska det bara på lite ströbröd också och sedan in i ugnen.

Skinkan är klar.

Min goda kvällsmat igår. 
( åt dock mer än en smörgås med julskinka på )

Nästa gång får jag ta och koka skinkan själv också så jag kan säga att jag gjort den helt själv :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar