20 nov. 2012

Sockerkaka med Citron

Idag invigde jag min nya sockerkaksform och gjorde en sockerkaka med citronsmak.

Sockerkaka med citron:

3 ägg
2,1/2 dl strösocker
1 dl kokhett vatten
saft från en halv citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Lite rivet skal från den delade citronhalvan, ca 1 msk. 

Glasyr:

2,1/2 dl florsocker
1 msk vatten
1 msk citronsaft

Lite smör och ströbröd till formen. 
( har man inget ströbröd hemma går det lika bra med lite vetemjöl )

Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll sedan ner det heta vattnet och citronsaften.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och häll sedan försiktigt ner det i äggsmeten.
Riv lite citronskal och häll i smeten.
Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Ta ut kakan och låt svalna.

Blanda alla ingredienser till glasyren till en slät kräm och ringla det sedan över kakan.

Äggsmeten.
 ( socker och ägg som jag vispat pösigt )

Formen halvt brödad, ska ha i lite mer så det täcker.

Dags att sättas i ugnen.

Kakan klar. Nu ska den bara svalna.

Florsocker, citronsaft och vatten till glasyren.

Rör om tills den blir slät.

Ringla glasyren över sockerkakan. ( Syns ej så bra på bild märker jag. )

Bjöd min man på kakan och allt jag hörde från honom va "Mmmm" tror han gillade den.

En sockerkaka som inte bara smakar socker utan har en frisk smak tack vare citronen.
Vill man, kan man ha i ännu lite mer citron. Det är helt upp till var och än.

Trevlig tisdagkväll på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar