6 nov. 2012

Snabba frallor

Igår bakade jag frallor till kvällsmat.
Snabba frallor utan jäst och som är enkla att göra.

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
4-5 tsk bakpulver
3 1/2 dl naturell yoghurt
ca 50 g smör

Solrosfrön
En halv banan om man vill ha.

Blanda alla ingredienser ( inte banan och solrosfrön ) till en deg.
Rulla dem till 8 st bullar.
Pensla med vatten och strö över solrosfrön.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°C i ca 10 min. 

Om man vill kan man göra som jag och dela upp degen på hälften och blanda i en halv banan i ena deghalvan. Så blir hälften av bullarna med banansmak och hälften blir vanliga. Riktigt gott och saftigt med lite banan i. Men för den som inte gillar banan så mycket kan hoppa över att blanda i banan.

Halvt ihopblandad.


Bild på en fralla med banan i.

Färdiga frallor.

Ett bröd är aldrig så gott som när det precis är nygräddat och fortfarande ljummet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar