Idag blev det brödbakning.
Grovt bröd
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1/5 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter ( ta nötter du gillar, tex valnötter eller hasselnötter )
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
4 dl naturell yoghurt ( funkar lika bra med mjölk )
2 msk honung
1 st riven frukt ( tex äpple. denna gång hade jag i en nektarin och det funkar lika bra. )
Frön att ha på toppen
Blanda alla torra ingredienser i din köksassistent ( fungerar lika bra att använda en bunke och göra det för hand ).
Rör ner yoghurten, honungen och din rivna frukt.
Bröa en brödform och häll ner smeten.
Strö sedan över frön.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 50-60 min beroende på ugn. Känn med sticka om brödet är klart.
Går att frysa.
Voila, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar